Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Καλοκαιρινές διακοπές, το 2

Που είχα μείνει;
Α, ναι -στην αίθουσα αναμονής- Έλεγα λοιπόν πως ήδη πλέον ο χρόνος κυλάει αλλιώς, αισθάνομαι μια ασφάλεια, ταξίδι είναι,θα περάσει, άντε να πάω κι εγώ στη δουλειά μου - που με περιμένουν. Ε, μέσα σ όλα αυτα, ούτε κατάλαβα για πότε βρέθηκα μέσα στο αερόπλανο.
Δίπλα μου κάθεται μια γριούλα, ισπανόφωνη. Απ αυτές τις γιαγιάδες του παλιού καιρού με τα μαλλιά κοντοκουρεμένα, τα γυαλιά μυωπίας - πρεσβυωπίας (2 σε 1) και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά. Δεν πιάνω γρι από οσα λέει στην αρχή - μόνο της γνέφω σα σπαστικός χαμογελώντας συνάμα - αλλά σιγά σιγά συνηθίζω. Θες είναι φλύαρη από ανασφάλεια- πρώτη φορά πετάει, μου εκμυστηρεύεται- θες από χούι, πάντως γλώσσα μέσα, δεν βάζει η ευλογημένη.
Μόνο κατά την απογείωση γαντζώνεται στην θέση της έντρομη, αρχίζει τα πατερημά της, ψιθυριστά όμως, οπότε ηρεμώ κι εγώ λίγο απολαμβάνοντας το εξαίσιο τουμπεκί που ψιλοκόβει. Από το παράθυρο φαίνονται μόνο σύννεφα. Κλείνω για λίγο τα ματάκια μου και κάνω να ξεκλέψω λίγον ύπνο έτσι για τη γλύκα. Όχι για πολύ βέβαια γιατί η συμπαθέστατη κατά τα άλλα, κυριούλα με σκουντάει ευθύς μόλις ξεπερνάει τον αρχικό της φόβο και με βομβαρδίζει με ερωτήσεις: από που είμαι, ποιος είμαι, που πηγαίνω, γιατί ήρθα σ αυτόν τον κόσμο κι άλλα τέτοια υπαρξιακά που πιστέψτε με ποτέ δε βρήκα την αυτογνωσία να απαντήσω. Εγώ μετά την αρχική έκπληξη και μάλλον φοβούμενος ότι κάτι ξέρει για την διπλή μου ταυτότητα ως υπερκατασκόπου των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών δέχομαι να παίξω το δόλιο παιχνίδι της..
Χααα, αν νομίζεις ότι θα ψαρώσω έτσι εύκολα, είσαι γελασμένη -σκέφτομαι- και της απαντάω προσποιούμενος ότι είμαι κάποιος απλός ταξιδιώτης και όλα τελος πάντων αυτά που μου χουν πει να δηλώνω σε περίπτωση που κινήσω υποψίες.. Και σύντομαι περνάω και στην αντεπίθεση- της αντιτείνω τις ίδιες ερωτήσεις με ύφος σαφώς υπαινικτικό.. Δύστυχη θείτσα, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΜΠΛΕΞΕΣ...
Εντάξει. Δε μου 'κοψε, δε το σκέφτηκα -τι να πω.. Που να φανταστώ τι θα ακολουθούσε τις ερωτήσεις μου.. Και δεν εννοώ φυσικά ότι έβγαλε όπλο, αλλά η λογοδιάρροια που ακολούθησε ήταν - ωι μάνα μου- εξαντλητική.. Βέβαια. όσο να πεις όλο αυτό είναι και λίγο πρόκληση - εννοώ το να καταλάβεις απο τα συφραζόμενα- τι θέλει να πει ο ποιητής, διότι είπαμε τα ισπανικά μου καλά, χρυσά αλλά για να επιβιώσω- όχι να μάθω το βίο και την πολιτεία της συνεπιβάτιδος μου. Κάποια στιγμή, εντελώς απροειδοποίητα σταματά το δραματικό (για μένα) μονόλογο, ρουφά μέσα την κοιλιά της και με το ένα χέρι της τραβά προς τα έξω τη φούστα της- αντίστοιχα στη μέση της - κάνοντας χώρο για το άλλο χέρι, το οποίο το περνά κάτω από τη ζώνη της αρχικά και εν συνεχεία κάτω από τη φούστα της και όλο και χαμηλώνει. Ε ρε γλέντια. Πως τις ανάβω έτσι ο άντρας - ο σωστός, ο πρόστυχος, σκέφτομαι.. Τη διακόπτω.. "Μοναδική μου αγάπη -της λέω -μήπως προχωράμε πολύ γρήγορα;" Αυτή μου χαμογελά με μια πρόστυχη αθώοτητα και μου λέει: "Μα δεν είναι παρά μια φωτογραφία.." Και πράγματι αποδεικνύεται ότι εντός της φούστας υπάρχει μια εσωτερική τσέπη απ όπου εμφανίζεται πορτοφολάκι τύπου πουγκί (εντελώς παλαιού τύπου). Ανοίγει το πορτοφολάκι και βγάζει μια φωτογραφία, ισιώνει με τους αντίχειρες τις τσαλακωμένες γωνίες της, και αρχίζει με νέα ζέση την αφήγηση.. Πρόκειται για την κόρη της. Αυτή είναι στη φωτογραφία, αυτήν πάει να δει στην Ισπανία, το σπλάγχνο της, το στερνοπούλι της - που ζωή να χει - κι άλλα τέτοια μητρικά.. Σκέφτομαι ότι ίσως τελικά κακώς αμφέβαλα για την γριούλα, ίσως να μην είναι του σιναφιού (των πραχτόρων) και άδικα την υποψιάστηκα.
Μέσα σ όλα αυτά κάνουν την εμφάνιση τους αι αεροσυνοδοί για την ιερή στιγμή του λαντς, του μεσημεριανού τέλος πάντων για όλους εσάς που παλεύετε ακόμα με/ για το λόουερ.
Τι θα πάρει ο κύριος?
Εμένα λέει?-κουμπώνομαι εγώ μόλις ακούω κύριος - τέλος πάντων και επιλέγω το κοτόπουλο, διότι κοτόπουλο είναι - τι μπορεί να χει μέσα?- όπως με έχει ορμηνέψει η μάνα μου- και επιπλέον αποφασίζω να γιορτάσω το τέλος μιας ακόμη επιτυχημένης αποστολής εεε ταξιδιού με λίγο κρασί..
Έχετε Χύμα του 58?
Εμμ, να κοιτάξω, μου απαντάει
Κύριε {γκουχμ} έχουμε μόνο Κέτερινγκ του 08 - μου λέει καταντροπιασμένη, ούτε στα μάτια δεν τολμά να με κοιτάξει..
Αλλά είμαι τόσο ευτυχής ώστε τίποτα δε μπορεί να μου χαλάσει τη διάθεση.. Της χαμογελώ με κατανόηση (ενώ σκέφτομαι "Πτωχό δουλικό") και παίρνω το μπουκαλάκι με το κρασί, αυτό έχουν τώρα -αυτό θα πιούμε- τι να γίνει ..
Στο μεταξύ είμαι πλέον βέβαιος ότι κακώς υποψιαζόμουν την συνεπιβάτιδα μου , αφού έχει βγάλει ταπεράκι, μέσα στο οποίο προσπαθεί να χωρέσει όσα πιο πολλά μπορεί από τα φαγώσιμα.. Κι όταν κάποια στιγμή το βλέμμα μου ξεχνιέται πάνω της ασυναίσθητα, μάλλον αδιάκριτα - μου χαμογελάει και σα να απολογείται μου λέει: Ε, αφού τα πληρώσαμε.. Μα φυσικά λέω εγώ.. Και όλα αυτά βέβαια κάθε άλλο παρά αστεία είναι ακόμα και για ένα πραχτόρι που τόσα πολλά έχει δει στη ζωή του- που να σας τα λέω τώρα.. θα κλείσει κι ο μασούτης και δεν έχω πάρει γάλα.
Του μπι κοντινιουντ


28 σχόλια:

protest είπε...

κυρ Μιμη θα ηθελα εξ αρχης να σε ενημερωσω οτι σε εκτιμω κ σε σεβομαι απολυτα ως προσωπικοτητα κ ως blogger, αλλα δε θα πρεπει να ξεχνας οτι η οταν κανεις ενα φλουριστο θα πρεπει να προβαλλεις και το αναλογο μπιρδαμεντο.Σε καθε αντιθετη περιπτωση απλα γινεσαι ενας ακομα τζιμοκολαπτης με επεκτασεις βουρνεσιτσας.

με εκτιμηση
protest

Ανώνυμος είπε...

ο μασούτης είναι όνομα αγροκτήματος; ;)

Sophia Kollia είπε...

Συγνώμη, δεν μου πέφτει και λόγος, αλλά από περιέργεια θα ήθελα μια μετάφραση το προτέστ.
Καημένο μου παιδί τι πέρασες! Αυτοί οι φλύαροι σε λάθος ώρα είναι απελπησία. Τελικά ποιανού είσαι πράκτορας? Μάλλον του γέλιου!
καλημέρα

manetarius είπε...

Είδες; Αν είχες πάρει κι εσύ το γαλατάκι του καφέ από το αεροπλάνο όπως η καλή προνοητική κυρία, τώρα δεν θα μας παράταγες στη μέση την διήγηση να τρέχεις για γάλα στου μασούτη..!
:))

Υ.Γ. Έχει κι άλλο φαντάζομαι ε;

Ιμμαήλ είπε...

Πω πω! Δηλαδή το αεροπλάνο έγινε κανονικό μελίσσι απο την πολύ φλυαρία! :)
Λοιπόν, θα σε κρεμάσουμε ανάποδα και θα σε γαργαλήσουμε μέχρι να ομολογήσεις άτιμε κατάσκοπε το απόρρητο μυστικό: με ποιανού το μέρος είσαι!!!!!

roula karamitrou είπε...

Έχει, έχει κι άλλο...μέσκασε αλλά το βγαλα το του μπι κοντινιουντ...με της πρεσβυωπίας, βεβαίως!

Εγώ πάντως είμαι με τη γιαγιά!!!
Η νεολαία τη σήμερον...άστα :)

Ανώνυμος είπε...

Ο σωστός ο κατάσκοπος ταξιδεύει πάντα με learjet και αποφεύγει τις συναντήσεις με πράκτορες τού εχθρού και διπλούς πράκτορες σαν την εν λόγω γιαγιάκα (τάχα μου, τάχα μου). Χρεώστε την υπηρεσία σας κάτι παραπάνω. Μη τους καλομαθαίνετε. Κι από εκπαίδευση διακρίνω κάποιο έλλειμμα. Μια υποτονικότητα. Με το που βάζει η γιαγιά το χέρι στο επίμαχο σημείο την πετάς έξω από το φινιστρίνι (ανοίγει, ανοίγει... ο καλός ο κατάσκοπος όλα τα ανοίγει κι όλα τα κλείνει). Δεν περιμένεις να σε βρουν τα χειρότερα. Εκτός αν έχεις έφεση στις δυσάρεστες εκπλήξεις...
Υπογραφή: Η μεγάλη των κατασκόπων σχολή Νο 12...

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Μίμη Ζερβέ...
Είσαι απαράδεκτος κουτσομπόλης! Και όχι μόνο...
Είσαι και μέγας ψεύτης! Και όχι μόνο...!!

Το μόνο που έβαλα στο ταπεράκι ήταν το γλυκό, και αυτό για το λόγο ότι δεν είχα όρεξη να το φάω εκείνη τη στιγμή, και που ειχα ξεχάσει να πεταχτώ μέχρι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μου να πάρω το κάτι τις μου, για το εγγόνι μου που πρώτη φορά θα το γνωρίσω, αυτό είναι το μικρότερο που το έκανε αυτή η μουλάρα η κόρη μου, με κείνον τον φυλακόβιο τον κεβιν, κακή του ώρα, έχουμε τώρα να τρέχουμε και για παμπερς ξανά μανά...

Ντροπή σου να υπαινίσσεσαι, κατάσκοπε της συμφοράς, ότι είμαι...Μια φτωχιά.

Ανώνυμος είπε...

Αχά! Τι έχουμε εδώ! Ομολογία αντικατασκοπείας! Για ξέρασέ τα όλα. Τι έβαλες κρυφά στον πάτο από το ταπεράκι και πριν το σκεπάσει με τα γλυκάκια η γιαγιά; Μήπως τη μυστική φόρμουλα; Ώστε τυχαία καθίσατε δίπλα-δίπλα ε;

Madame Bovary είπε...

Είστε απολαυστικός. Και η μιας χρήσης φίλη σας (βλ. γριά) συμπαθέστατη.

gremiii είπε...

Βρε Θου-Βου τυπάκι!
Είσαι μήπως shaken, not disturbed ;
ο-χο-χο

akrat είπε...

μμμμ
περιγράφωντας την απίστευτην ερωτικήν σκηνήν μετά της μεστής σε ηλικία κυριούλας ΟΜΟΛΟΓΩ ότι είχα ερεθιστεί....
αλλά το χύμα του 58.... ίσως η ωραιοτέρα ατάκα του μήνα όχι ίχως... ΣΙΓΟΥΡΑ

Ανώνυμος είπε...

εχεις μαλλον προσωπο πραο και σε εμπιστευεται ευκολα καποιος για να σ ανοιξει την καρδια του και....τη φουστα του...χαχαχα

seniorita είπε...

την παρεξήγησες τη γριούλα..μανία καταδίωξης έχεις βρε πράκτορα της συμφοράς;;
μου θέλεις και χύμα του 58...και λες και την αεροσυνοδό πτωχό δουλικό..ποιος είσαι τελοσπάντων;;

Μιμης Ζερβος είπε...

protest - ότι και να πω για σε τέκνο μου΄ωχριά μπροστά στην αλήθεια.. είσαι -να μη σου πω τι είσαι..

deadend mind - μπορείς να το πεις κι έτσι..τους αρμέγουν κάτι αναρχικοί και μετά τα δίνουν στους συνταξιούχους..

Sofaki - το προτεστ ούτε γω το πιασα.. τώρα για τα αφεντικά, όπως καταλαβαίνεις δε μπορώ να μιλήσω..ΜΗ ΜΕ ΠΙΕΖΕΙΣ ΣΟΥ ΛΕΩ

mane- ήθελα,αλλά άμα με πιάσει η λαιμαργία δεν καταλαβαίνω τι τρώω..ναι, ατελειωτο είναι το ρημάδι..

ιμμαήλ - δε σας λέω που να σκάσετε..δεν είμαι μαρτυριάρης..

Μιμης Ζερβος είπε...

roula - άστα ρούλα μου, τα ίδια λέω κι εγώ.. σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας? ααααααχ..δεν υπάρχει σέβας..

blogoulis - εγώ πάντως με κατατακτήριες μπήκα από λογιστική.. κι αυτά που λετε δεν ξέρω που τα είδατε αλλά δεν τα λέει το βιβλίο..(τουλάχιστον τα εντός ύλης)..

ξυπόλυτη - εδώ η υπόθεση σηκώνει καφριλίκι-οπότε έχουμε και λέμε- αυτό έχεις να πεις βρε που δεν άφησες ψωμάκι για ψωμάκι, που πήρες 3 αναψυκτικά και τα κρυψες όλα στην τσάντα - ποια τσάντα δλδ που΄αυτό ήταν κοτζάμ σακουβαγιάζ ..εε μην αρχίσω και τα θυμηθώ όλα εεε..αντε,δε μιλαώ δε μιλαω


Πες τα κι εσύ ρε Blogouli, που μου την έχουν πέσει ούλοι

madam_bovary - τυχαία την άναψα έτσι την μιας χρήσης? εε??

Μιμης Ζερβος είπε...

gremiii - και σέκεν είμαι και διστούρμπντ είμαι και μαι σίκρετ κομπινέιτιον ιζ ε μίσταρι φορ γιου, άμα λάχει


akrat - προσπάθησα να αποφύγω το πορνό αν και δεν είναι στη φύση μου.. τι να σας κάνω αγαπητε που είμαι από μεγάλο σαλόνι (4 επι 5, κοντά 20 τετραγωνικά) και ξέρω από καλό κρασί

exofthalmi - είμαι,είμαι..και κατέω και την τέχνη τση φούστας (όπως κατάλαβες)

seniorita - η αυτού Μικρότης ο ΜίΜΗς Ζερβός??
εε?

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Δε μιλάς δε μιλάς ε;

Δεν πειράζει λεγε, πες κι άλλα, έτσι με δικαιώνεις και όλοι θα μάθουν τον υποχθόνιο χαρακτήρα σου.

Βρε...Μίμη Ζερβέ, η αλλιώς...Κατάσκοπε της κακιάς ώρας...

Όλοι ξέρουνε ότι δεν πήρα τόσα αναψυκτικά που λες...Διότι...Σε πιο αεροπλάνο πουλάκι μου τα μοιράζουν τα αναψυκτικά με τη σέσουλα; όχι...Γιατί αν ξέρεις εσύ κανένα, εγώ να πάω να αγοράσω την εταιρία ολάκερη, για τα...Ταξίδια μου.
Και...Επειδή...(να σαι καλά πουλάκι μου, μην κοιτάς που σε βρίζω) είμαι...πολύ πιο πλούσια από πριν...(Μην ανησυχείς για την καφέ δερμάτινη τσάντα σου, σε καλά χέρια είναι χοχο!)
Άντε... Να μην πω άλλα, αλλά να ξέρεις! Αν συνεχίσεις να με προκαλείς με τα αισχρά σου ψέματα...Θα σε κάνω βούκινο για το τι περιείχε εκτός... από τα υπέροχα πανέμορφα ...Καφέ πράσινα καφεποτροκαλοκοκινοκεραμιδη χαρτάκια με τα ηδονικά νούμερα πάνω...
Χα! Δεν ξέρεις με ποια έμπλεξες ακόμα.

Skouliki είπε...

το τηλεφωνο δωστε μου του κυριουλη προστυχου καλεεεεεεεεεεεεεε

καλημερα

oi tempelides tis aporis elladas είπε...

μιμη, την εκανες παλι την εξορμηση!εμεις σαν σωστοι τεμπεληδες δεν ξεκουναμε με τιποτα!ασε που τωρα θα μας πιασει και η χειμερια ναρκη και μας βλεπω να πνεουμε τα λοισθια!

She είπε...

Ίσα που προλαβαίνω τον Μασούτη και δεν έχω πάρει και γάλα αλλά χαλάλι το γέλιο που έριξα :)

island είπε...

Εγώ θα έλεγα να την προσέχεις την γριά. Δεν σου κίνησε το ενδιαφέρον γριά πράμα πρώτη φορά με το αεροπλάνο;

Όμορφη αφήγηση και πάλι.

Καλημέρες

7Demons είπε...

:-)))

Unknown είπε...

Ενδιαφέρον blog,καλώς σε βρήκα σε προσκαλώ και στο δικό μου blog...

lenio είπε...

Μη βγεις ακόμα...κάτι ύποπτες κινήσεις είδα στη γωνία...
@@@-@-@@-&-***

Μιμης Ζερβος είπε...

ξυπόλητη - ιιιιιιιιιιιιιχ, εσύ έχεις την τσάντα μου? που να σε καταπιεί ο πηνειός? που να μην ξαναδείς τον παοκ(?)? που να μην ξαναφας χαβιάρι με σως κροκόδειλου (υπάρχει?)?που να σου μαραθεί ο φίκος?..
Ενημερώνω τους αναγνώστες μου ότι ήδη το θέμα μελετά η ΕΥΠ (ΣΩΘΉΚΑΜΕ)-ξυπόλητη στείλε μου τι τσιγάρα να σου φέρνω στη φυλακή
(Επίσης άσχετο αλλά η ιμπέρια προσφέρει πολλά αναψυκτικά-δε μπορώ να πω..)

skouliki - χααααα,κι άλλο θύμα της γοητείας μου..

tempelides - ανησυχώ για σας καλοί μου συντεμπέληδες..ξαναγράφετε τον ορισμό της τεμπελιάς...

she - αα,και σεις απ του μασούτη? αν σας πετύχω, θα σας καλέσω για καφέ (ο γείτονας σας)

island - έννοια σου αφεντικό και την παρακολουθούμε ήδη..μόλις μας οδηγήσει στην πηγή του κακού, θα ψεκάσουμε με αεροζόλ(?_)

7 demons - αχ και μου κοψες τη χολή..με παρακολουθείς?

manos - καλως ήρθατε νέε μου..είδα 16 άρης εεε και μπλόγγερ- μωρε μπράβο η νέα γενιά..

lenio - μην καρφώνεσαι..μόλις μας δώσουν σήμα, ορμάμε (για γάλα?!)

roula karamitrou είπε...

Ρε καμάρι ακόμη δεν έκλεισε ο Μασούτης;)

Μιμης Ζερβος είπε...

Σόρι ρουλιώ μοοοοοοου. δεν ξαναπάω..ξεχνιέμαι και μετά τρεχωωωωωωωωω